DutchPortfoliobouwtsterkemerken.Wijhelpenorganisatiesgroeienenhunimpacttevergrotendooreenjuistepositionering,merkidentiteitenbrandedcontent.

We helpen organisaties die goed voor de mens en de wereld zijn, om hun impact te vergroten.

Over onsOver onsOver ons

Werkwijze

Impact maken met de kracht van brand design

Lees meerLees meerLees meer

Werkwijze

Dutch Portfolio is de brand design partner voor organisaties die behoefte hebben aan een professionele brand identiteit.

Dutch Portfolio werkt pragmatisch en gestructureerd. We onderzoeken het probleem, analyseren de behoefte, creëren het concept en leveren meetbaar resultaat. Dat kan in de vorm van een nieuwe huisstijl zijn, een website voorzien van content, een strategisch communicatieplan of uitbreiding van de brand assets zoals templates voor jaarverslagen en nieuwsbrieven.

We analyseren, signaleren, anticiperen en voeren uit. Dit doen we in een kruisbestuiving tussen design, development en content.

De effectiviteit van brand design

Elke organisatie streeft naar succes. Een goede visuele brand identiteit brengt de merkstrategie tot leven. Dutch Portfolio streeft in al haar ontwerpen naar de optimale merkbeleving, die de doelgroep aanspreekt en in lijn is met de strategische doelstellingen van de organisatie.

We laden elk merk van binnenuit en versterken de organisatie met een passende merkpropositie, uitstraling en professionele corporate communicatie. Waarbij we dankzij goede projectbegeleiding binnen het budget blijven en volgens planning opleveren.

Het proces

Het creatieve proces start met een gedegen research. De kernwaarden van de organisatie, de propositie en de doelgroep brengen we helder in kaart. Dit doen we meestal tijdens een brainstorm met behulp van de professionele business tools zoals het Business Model Canvas, het Value Proposition Canvas, de Customer Journey Map of het Brand Canvas.

We analyseren de briefing, verkennen de behoefte of het probleem en komen met een passend voorstel of concept. Tijdens het creatieve proces is ruimte voor inbreng en feedback. We denken kritisch mee en streven naar kwaliteit in alles wat we opleveren.

Meer branding

Het betrekken van ontwerpers bij de ontwikkeling van de website of huisstijl van een bedrijf, versterkt het financieel succes van het bedrijf. (Effectiviteit van design - Onderzoeksrapport RSM & Erasmus Universiteit Rotterdam)

Dit is wat we doen

  • Branding
  • Merkstrategie
  • Brand brainstormsessies
  • Corporate identity
  • Customer journey
  • Communicatiestrategie
  • Style guides
  • Online
  • Webdesign & UI design
  • Front-end development
  • Tekst & copywrite
  • Nieuwsbrieven
  • Iconen & infographics
  • SEO & Google Analytics
  • Offline
  • Stationery & brand assets
  • Brochures & factsheets
  • Tekst & copywrite
  • Magazines
  • Jaarverslagen
  • Iconen & infographics

Right context

Finding design solutions within the context of changing conditions.

Trots op de samenwerking met

Dutch Portfolio werkt al meer dan 15 jaar voor ambitieuze en vernieuwende organisaties die design in hun strategie hebben verweven of daar behoefte aan hebben.

We houden van organisaties met positieve, maatschappelijke impact en richten ons op het sociale domein of op organisaties met een duurzame insteek. In de praktijk werken we veel samen met mensen uit het management, communicatie professionals en projectleiders. Onze focus ligt op een lange termijn samenwerking en kwaliteit in het design.

Heb je ook behoefte aan een professionele merkidentiteit?

Nivon Natuurvrienden

Contact

Contact

Dutch Portfolio bouwt sterke merken. We helpen organisaties groeien en hun impact te vergroten door een juiste positionering, merkidentiteit en branded content.

Bezoek- en postadres

Uraniumweg 21
3542 AK Utrecht

Maps

Maria Ignatovich

Managing director

maria@dutchportfolio.com

Sietse Bras

Creative director

sietse@dutchportfolio.com

Algemene voorwaarden | 2005 — 2024 ©

Dutch Portfolio is lid van de BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers)

business model canvas

Boost je organisatie met het Business Model Canvas

Wij helpen organisaties met het vinden en verscherpen van hun merkidentiteit en bouwen mee aan hun succes. Het Business Model Canvas (BMC) is vaak het startpunt omdat het een fijne methode is om de merkstrategie en positionering scherp te krijgen.

wat is het Business Model Canvas?

Bij Dutch Portfolio zijn wij al jaren fan van het Business Model Canvas. Het is een handig format om het business model van een organisatie te ordenen, te verbeteren of om nieuwe zakelijke ideeën te toetsen.

Met het Business Model Canvas breng je op een visuele en gestructureerde manier de kern van de organisatie in kaart. Daarnaast kan je het canvas ook gebruiken om het businessmodel van een product of dienst te verkennen.

Het Business Model Canvas komt uit de wereldwijde bestseller ‘Business Model Generation’ van Alexander Osterwalder en Yves Pigneur. Het boek en het canvas gaan al een decennium mee, maar de methode is nog steeds erg effectief.

digitale brainstorms

Het BMC werkt digitaal ook perfect! We gebruiken Miro tijdens de strategische sessies die we op afstand organiseren. Dit is een online platform waarmee je de mogelijkheid hebt om vanaf verschillende locaties in één digitaal canvas samen te werken. Op deze manier kunnen we digitale brainstorms interactief begeleiden.

de 5 voordelen van het Business Model Canvas

  1. Focus op de essentiële onderdelen — Met het canvas focus je op de 9 hoofdelementen van een business: waardepropositie, doelgroep, klantrelatie, kanalen, inkomstenstromen, key activiteiten, key resources, kosten en key partners. That’s it.
  2. Single page template — De kracht van het canvas is dat het op één A4’tje past. Je vat het businessplan samen in een aantal kernwoorden. De ruimte is beperkt, waardoor je echt bij de kern moet blijven.
  3. Simpele methode om ideeën te verkennen — Is er binnen jouw organisatie behoefte aan groei of een andere koers? Dan wordt er al snel gezocht naar een quick fix in de vorm van een nieuwe website of app. Met behulp van het BMC toets je vooraf jouw idee en breng je alle nodige basics in kaart. Zo heb je een gefundeerd plan waarmee je daarna direct aan de slag kunt.
  4. In een paar uur grip op jouw business model — Deze methode is in de praktijk, met de juiste begeleiding, relatief vlot toe te passen. Je kan in een paar uur tijd een volledig businessplan verkennen. Bovendien kan je het canvas als basis voor een brainstorm gebruiken en vervolgens jouw businessmodel of concept eenvoudig aan anderen presenteren.
  5. Iedereen kan het BMC toepassen — De kracht van het BMC is dat iedereen dit canvas kan toepassen. Je behandelt namelijk alleen de essentiële vragen over de onderneming zoals: wat zijn de kernwaarden van jouw bedrijf en wie heeft daar behoefte aan? Wat zijn de hoofdactiviteiten en wat heb je in de essentie nodig om het allemaal te kunnen uitvoeren? Dit zijn vragen die in principe iedereen binnen de organisatie kan beantwoorden.

waarom gebruik je het Business Model Canvas?

Het Business Model Canvas kan voor verschillende doeleinden worden toegepast. Het is een handige onderzoekstool om de merkstrategie helder te krijgen en om de creatieve briefing van een klant in kaart te brengen. Het positieve neveneffect is dat het projectteam ook gelijk op één lijn is en de verwachtingen intern zijn afgestemd.

Als je het canvas gebruikt om de identiteit van je organisatie te onderzoeken dan ligt de focus bij ons vooral de waardekant (rechterzijde) van het canvas. Hier ga je namelijk in op de toegevoegde waarde van je organisatie, de doelgroep en welke kanalen je inzet. Wanneer je focust op de efficiency van de organisatie, dan ga je wat dieper in op de linkerzijde van het canvas.

Het doel is dat alle elementen op elkaar aansluiten. De waardepropositie is helder, je weet wie de doelgroep is en wat je nodig hebt om goed met hen te communiceren. Daarnaast is het duidelijk wat je nodig hebt om jouw doelen te bereiken en waar de focus moet liggen om de organisatie succesvol te maken.

business Model Canvas tijdens een brainstorm

Wanneer wij een strategische sessie begeleiden, dan proberen we een divers team samen te stellen (management, medewerkers, productmanagers, etc.). Deze samenstelling zorgt voor gevarieerde, frisse en nieuwe invalshoeken.

Verder is een begeleider van de sessie echt noodzakelijk. Het is fijn als een neutraal iemand deze taak krijgt. Het liefst iemand die ervaring heeft met het Business Model Canvas. Een begeleider kan een gemeenschappelijke taal creëren waardoor het Business Model Canvas voor alle deelnemers duidelijk én overzichtelijk wordt.

waarom is het Business Model Canvas waardevol?

Als het Business Model Canvas op een juiste manier wordt ingevuld, dan levert het veel inzichten op. Dat kan zowel bevestigend zijn, als ook inspirerend. Voor ons is het bijvoorbeeld een fijne methode waarmee in een relatief korte tijd alle belangrijke aspecten van de organisatie in kaart brengen en de basis voor de strategie bepalen.

Op de lange termijn kan je het BMC als een evaluatietool toepassen. Je kunt het canvas bijvoorbeeld elk kwartaal erbij pakken om te toetsen hoe het met de organisatie gaat. Je checkt of de doelstellingen behaald zijn en blijft op deze manier alert op eventuele veranderingen. Voor Dutch Portfolio doen we dat 2x per jaar.

Kortom, het Business Model Canvas is voor elke organisatie een waardevolle tool. Je krijgt grip op jouw businessmodel, een duidelijke richting voor je merkstrategie en focus op de dingen die bijdragen aan het succes van jouw organisatie.

Wil je ook jouw business boosten?
Neem contact op met Maria!

Maria Ignatovich

Managing director

WerkwijzeWerkwijzeWerkwijze